Tuesday, January 28, 2014

Pi konvokesyen tapi batal

Punya la bersemangat pegi konvokesyen kat Putrajaya. Sampai sana rupanya konvo tu batal. call urusetia, diorang kata dah emel minggu lepas kata batal. Aiseymen.... terpaksa la terperuk jap kat sini untuk siapkan laporan sebelum balik opis.

Sunday, January 26, 2014

Santai sampai lemau

Selepas misi keselamatan tempohari, aku ambik masa lawat MRA walaupun letih macam nak pengsan. Sampai lambat jadi terus ke pameran di Kolej Islam Malaya. Alhamdulillah ada jugak pelajar-pelajar yang berminat nak jadi Sahabat. Ambil kesempatan tu untuk tunjukkan program di kuantan dan filipina (ala program tu je pun yang aku join). Makan malam MRA belanja. Hahaha. Balik umah jam 1 pagi. Letih. Tido. Sabtu pulak jumpa sahabat-sahabat PESIBA. Dah ilang dah skill bahasa isyarat. Huarghhhh!!!!! Nak belajar balik. Lepas diskas program kat diorg, gi lepak kat The ship (cikgu diana tunjuk isyarat kapal). So lepak dengan diorg makan malam (jam 6 ptg makan malam. Harus la lapar balik). Seronok lepak dengan diorg, happy je. Dalam kekurangan itu, mereka sebenarnya ingin berinteraksi lebih dengan masyarakat tapi tak tahu macam mana. Semua meja pandang kitorg time tu. Bagi aku, they should be the center of everybody's attention sbb diorg jugak nak beri sumbangan kepada islam dan negara. Balik umah awal tapi sangat letih. Tido jam 9 malam. Bangun jam 12. Letih dan lapar. Lepas minum segelas air aku kembali tido. Letihhhhh......

Thursday, January 9, 2014

Meetingssss.......

I HATE MEETINGS......

Wednesday, January 8, 2014

New Resolution for 2014

I've got few resolutions for this year. I may (or may not) achieve it (like previous years). But i still want to try. let see what is the progress of this coming three months. Who knows i might get good results. Maybe..... ..... or maybe not.

Tuesday, January 7, 2014

1st week

First week of January in 2014 and it feels like FOREVER! Last few days spent with meetings, meeting and meetings. i think i spent most of my services attending meetings. And i at the moment updating my blog in a meeting room, waiting for the chairman to come. What a life. i need a vacation...or a doctor or BOTH. Oh Allah please have mercy!!!!!!!

Friday, January 3, 2014

New Entry

Tahun baru, of course entry baru. Wow! setahun telah berlalu tanpa sebarang entry. Sometimes i think there is no point updating as no one would read it. But thinking back the effort made to create this blog, i feel i should continue with or without readers. besides, the main purpose is to just to throw some sh*t inside this blog rather than on someone else's face. third day of 2014. nothing much happened. Last year was a bitter year for me. Dad left us in 2012. so last year was the first year we celebrated Raya without him. It feels soooooo quiet without him. we hold hands but not strong enough to hold our tears. Not all memories back in 2013 was cold. meeting new people, new events, new environments of course lightens up the year. MRA is the biggest hit. i think i have found my passion there. lots of good friends, awesome memories, Allah knows how i love to experience it again and again. and for my RMC boys, thank you for bringing back that good old days. May i have the opportunity to wear that green uniform again. Have an awesome 2014 guys.

Monday, November 26, 2012

Dah nak kawen...

Hahahaha... lama dah tak update blog. FB pun malas. Twit apatah lagi. Tapi kali ni kena update sket. 2 hari lepas was my sister's wedding. yang second bongsu tu. so kiranya semua beradik dah kawen, tinggallah abangnya yang dah krepot nak mereput ni terkapai-kapai. Walaubagaimanapun, keadaan masih tidak mengecewakan. Aku akan kawen oso dalam masa terdekat. 20 Disember 2012 to be exact. Berdebar hendak melepaskan status bujang (terlajak). persiapan separuh siap, walaupun masih banyak lagi yang perlu dibuat sebenarnya. Kepada yang sering mendoakan, terima kasih. Doa kalian dimakbulkan juga. Nanti me post the details ya. Doakan semoga semua urusan dipermudahkan....insya Allah.